Miten toimia, jos joku on päässyt tililleni?

Mikäli epäilet, että jokin ulkopuolinen taho on päässyt käsiksi Coinmotion-tiliisi, olethan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos sinulla on epäily tilisi väärinkäytöstä, on ensiarvoisen tärkeää saada tieto asiakaspalveluumme, jotta tilisi käyttöä voidaan väliaikaisesti rajoittaa.

Kuinka toimia?

1. Vaihda salasanasi

Mikäli tilisi tietoturva on vaarantunut, on tärkeää vaihtaa välittömästi salasanasi. Vaihdathan salasanan myös muihin palveluin, joita käytät laitteellasi, sillä myös niiden tietoturva voi olla vaarassa. Miten luon vahvan salasanan?

2. Tarkasta tilisi toiminta

Käy läpi tilisi viimeaikaiset tapahtumat ja selvitä, onko siellä tehtyä mitään luvatonta toimintaa. On hyvä tarkistaa ainakin tilisi euronostot ja -talletukset, sekä mahdolliset viimeaikaiset kryptosiirrot. Ilmoita luvattomista toimista viipymättä asiakaspalveluun.

3. Ota käyttöösi kaksivaiheinen tunnistautuminen

On erittäin suositeltavaa aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA) käyttöösi, mikäli se ei vielä ole. 2FA tuo huomattavaa lisää turvaa tilillesi, koska kaksivaiheisen todennuksen ollessa käytössä pelkät tilin käyttäjä- ja salasanatiedot eivät riitä kirjautumiseen ja tilin operoimiseen. Voit tutustua 2FAn aktivoimiseen täällä.

4. Päivitä laitteidesi tietoturva

Tarkista, että käyttämiesi laitteiden tietoturvaohjelmisto on riittävä ja päivitetty ajan tasalle. Jos mahdollista, tee laitteellesi virustentorjuntaskannaus. Mikäli on syytä epäillä, että laitteellasi on jokin vakoiluohjelma, varmista, että saat ohjelman poistettua kokonaisuudessaan. Voit pyytää tähän tarvittaessa apua IT-alan ammattilaiselta.

5. Ota tarvittaessa yhteys viranomaisiin

Mikäli olet joutunut tietomurron uhriksi, ilmoita asiasta pankkiisi tai luottokortin myöntäjään ja tee asiasta tarvittaessa rikosilmoitus poliisille. Ohessa linkki poliisin sivulle, josta löydät ohjeet petosrikoksissa: https://poliisi.fi/petosrikokset. Ilmoita asiasta myös siihen palveluun, jonka kautta huijaus on tapahtunut.

Mikäli ulkopuolinen taho on päässyt sisään Coinmotion-tilillesi, on tärkein yksittäinen toimi saada tieto asiasta mahdollimman nopeasti asiakaspalveluumme, näin mahdollisia väärinkäytöksen tuhoja pystytään minimoimaan

• info@coinmotion.com
  • +35860030088 (0,96€/min) arkisin klo 13-16
  • tai kirjautumalla sisään ja käyttämällä Coinmotionin sisäisiä viestejä

Ohessa vielä ohjekeskuksemme valikoima artikkeleita tietoturvaan liittyen:

https://helpcenter.coinmotion.com/fi/turvallisuus