Stop-määräys

Stop-määräys on keino suojautua kurssilaskua vastaan tai vaihtoehtoisesti päästä mukaan aliarvostetun kohteen noususuhdanteeseen asettamalla itse toimeksiannolle sopiva kurssi.

Huom! Toimeksianto ei välttämättä toteudu täsmälleen asettamaasi hintaan. Kauppa toteutuu kurssin saavuttaessa tai mennessä asettamasi rajan yli.

Stop-myynti on myyntitoimeksianto, joka asetetaan äkillisen kurssilaskun varalta. Jos hinta menee Coinmotion-alustalla määritetyn rajan ali, myynti toteutuu markkinahinnalla ennen suuremman tappion syntymistä.

Esimerkki: jos bitcoineja on ostanut kurssilla 30 000 €/BTC, eikä halua riskeerata yli 5000 € arvonlaskua, stop-myynti asetettaisiin hinnalle 25 000 €/BTC. Stop-myyntimääräyksen voi asettaa joko koko pääomalle tai osittaiselle määrälle.

1. Siirry Kaupankäynti-sivulle ja valitse “Myy”.
  2. Valitse haluamasi valuutta ja valitse Tyyppi-kohdasta “Stop-määräys”.
  3. Määrittele toimeksiannon toteutumiseen käytettävä rajahinta, päättymispäivä sekä määrä, jonka haluat käyttää toimeksiantoon (euroja tai valittua kryptovaluuttaa).
  4. Klikkaa “Myy”.

Stop-osto on ostotoimeksianto, joka asetetaan äkillisen arvonnousun varalta. Tällöin noususuhdanteeseen päästään mukaan, vaikka sijoittaja onkin menettänyt osan arvonnoususta.

Esimerkki: jos sijoittaja uskoo, että bitcoinin kurssi lähtee voimakkaaseen nousuun ylittäessään 30 000 € hinnan, määräyksen voi laittaa esimerkiksi 32 000 € kohdalle. Silloin bitcoinit ostetaan automaattisesti markkinahinnalla kurssin ylitettyä asetetun rajahinnan.

1. Siirry Kaupankäynti-sivulle ja valitse “Osta”.
  2. Valitse haluamasi valuutta ja valitse Tyyppi-kohdasta “Stop-määräys”.
  3. Määrittele toimeksiannon toteutumiseen käytettävä rajahinta, päättymispäivä sekä määrä, jonka haluat käyttää toimeksiantoon (euroja tai valittua kryptovaluuttaa).
  4. Klikkaa “Osta”.

Stop-määräyksen peruminen:

Toimeksiantoon asetetut varat pysyvät varattuina toimeksiannon voimassaolon ajan. Pääset halutessasi perumaan tekemäsi stop-määräyksen sisäänkirjautuneena sivulta Kaupankäynti - Kaikki toimeksiannot.

Mobiilisovelluksessa pääset perumaan tekemäsi toimeksiannon valitsemalla "Kaupankäynti" - "Kaupankäyntihistoria". Valitse haluamasi toimeksianto ja klikkaa "Peru toimeksianto".

Stop-määräyksen rajoitukset:

• Toimeksiannon kesto voi olla enintään 7 vuorokautta.
  • Yksittäisen toimeksiannon summa voi olla enintään 25 000 €.
  • Rajahintainen toimeksianto on käytettävissä seuraavilla kryptovaluutoilla: BTC, ETH, XRP, MATIC, AAVE, USDT, USDC, XLM, LTC, LINK, ADA, UNI.